Laatste Reacties

Bart W. (Slapen): Geniet er nog maar van !!…
oma (Slapen): Dat klinkt goed nog even …
oma (Achter de rug): Nou het is nu alweer een …
robvanmeel (Bijna vingertjes …): Hallo Nadeche, Niet te …
Jenni (Bijna vingertjes …): Gelukkig is het goed afge…
Jacco (Bijna vingertjes …): Je handje ziet er goed ui…
Iris en Mila (Wijziging): We hopen dat het wel een …
oma (Wijziging): Nou nadeche dan gaan we v…
robvanmeel (Update: Onrustig …): Hallo Nadeche, Wat verv…
Jenni (Heel gelukkig nie…): Jij ook lieverd Nadeche g…

Archieven

Jan 2010
Dec 2009
Nov 2009
Okt 2009
Sep 2009
Aug 2009
Jul 2009
Jun 2009
Mei 2009
Apr 2009
Mrt 2009
Feb 2009
Jan 2009
Dec 2008
Nov 2008
Okt 2008
Sep 2008
Aug 2008
Jul 2008
Jun 2008
Mei 2008
Apr 2008
Mrt 2008
Feb 2008
Jan 2008
Dec 2007
Nov 2007
Okt 2007
Sep 2007
Aug 2007
Jul 2007
Jun 2007
Mei 2007
Apr 2007
Mrt 2007
Feb 2007
Jan 2007
Dec 2006
Nov 2006
Okt 2006

Kalender

« Mei 2015
Z M D W D V Z
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Van Meel website
Onderhoud weblog
Jenni's Weblog
Gerdiens Weblog

Feeds

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

Slapen

Om nog even terug te komen op het slapen ...
Het gaat weer zoals vanouds. Ik ga 's avonds dus wat later naar bed en overdag slaap ik helemaal niet meer. Dit gaat prima en ik voel me erg goed. 's Nachts word ik niet wakker en 's ochtends ben ik rond 7:00 uur of 7:30 uur wakker. Vanochtend was ik iets vroeger, het was 6:30 uur. Papa was aan het douchen, want die ging werken. Mama lag nog te slapen. Papa kwam even bij mij om te zeggen dat ik nog heel even moest gaan slapen. Dit deed ik ook, maar na een half uurtje werd ik toch weer wakker en toen riep ik mama. Ik wilde bij mama in bed liggen.
Mama deed mijn deur open en toen ben ik bij mama in bed gaan liggen. Ik had schaap, beer en muis meegenomen. Zij slapen bijna altijd bij mij. Eenmaal bij mama in bed, lag ik aan papa z'n kantje. Mama zei dat ze eigenlijk nog wel even verder wilde slapen, omdat het best vroeg was.
Ik ben toen lekker met mijn hoofd op papa z'n kussen gaan liggen en ik ben zelfs in slaap gevallen.
Dik een uur later werden mama en ik wakker! We hebben dus heerlijk uitgeslapen!!

---{}---

Achter de rug

Bonjour! Jullie zullen wel denken waarom nou weer in het Frans? Nou papa en mama zijn een weekje op wintersport geweest in Frankrijk en ze praatten wel eens in het Frans. Ik ben niet meegegaan naar Frankrijk, want ik kan nog niet skien.
 
Volgend jaar ga ik wel mee hoor. Ik ben dus een dikke week bij de opa's en oma's geweest.
 
Eerst een paar dagen in Spijkenisse en toen een paar dagen in Ommoord. Daarna weer naar Spijkenisse. Ik vond het allemaal geweldig en ik heb lekker gespeeld! Chiqo logeerde bij Mila en Bibi & Bambam bij de buren.
 
Zondag gingen we met z'n allen naar ome Jacco en tante Jenni, omdat Jenni jarig was. Papa en mama kwamen daar ook heen en toen ben ik weer mee naar huis gegaan.
 
Alles is nu dus weer achter de rug en alles is perfect gegaan!

---{}---

Bijna vingertjes kwijt!

Gisteren heeft papa mij met de auto van school gehaald. Ik was in eerste instantie heel vrolijk en wij zaten hard te zingen in de auto. Ik vond dit echter zo leuk dat ik weigerde de auto uit te gaan toe we eenmaal thuis waren. Ik schreeuwde heel hard dat ik wilde blijven zitten in mijn stoel en dat we moesten rijden. Papa probeerde alles; eerst rustig en daarna werd hij wel wat strenger.
 
Uiteindelijk werd ik bruut uit mijn stoel gehaald en naast de auto neergezet! Ik ging toen gewoon hangen en belande met mijn knieën op de grond. Tegelijkertijd gaf ik mijn verzet op en stond ik op. Papa dacht waarschijnlijk dat ik direct naar de tuindeur zou lopen, maar ik draaide me om en zette mijn hand weer tegen de auto.
 
Echter mijn vingers op de plek waar de deur invalt! Papa zag dit niet en gooide op datzelfde moment de achterdeur dicht. Gelukkig viel de deur niet helemaal in het slot, maar mijn vingers zaten er wel tussen. Papa schrok zit rot en rende met mij naar binnen. Ik schrok weer van papa en begon hard te huilen! Omdat ik hard huilde dacht papa weer dat ik mijn vingers had gebroken.
 
Gelukkig viel het allemaal mee en waren we vingers een klein beetje blauw en rood maar was er niets ernstigs. Het vervelende was wel datik het hele uur daarna wel honderd keer aan papa moest laten zien dat ik mijn vingers kon buigen en afhankelijk van elkaar mijn vingers kon bewegen. Ik moest papa overtuigen dat er niets aan de hand was. Zo zie je maar een ongeluk kan in een klein hoekje zitten!

---{}---

Oplossing gevonden?

Papa en mama denken dat ze de oplossing gevonden hebben voor mijn slechte slapen van de afgelopen weken.
Sinds enkele dagen slaap ik dus niet meer overdag en ik ga tegenwoordig ook een half uur later naar bed.
Sindsdien slaap ik heerlijk door 's nachts en zit ik lekker in mijn vel. Dus het lijkt erop dat dit de oplossing is.
We moeten natuurlijk niet te vroeg juichen, maar voorlopig krijgen papa en mama hun nachtrust weer!

---{}---

Egnie!

kletsmajoorIk heb sinds een paar dagen een nieuw woordje ontdekt.
Het is "EGNIE". Dit zeg ik vooral als ik vind dat iets niet zo is of gewoon als stopwoordje. Papa en mama moeten lachen als ik dit zeg. Zo kan ik ook heel snel "helaas pindakaas" zeggen en dan moet ik er zelf ook wel een beetje om lachen.
 
Het praten gaat nog steeds door en ik vind het ook heel erg leuk. Zingen doe ik ook graag. Soms doe ik dit ook in een onverstaanbare taal en dan zie ik papa en mama echt zo kijken van:"wat is dit nou voor liedje??" En dan hebben we ook nog het woordje "kletsmajoor".
 
Omaatje zei laatst tegen mij:"Nadeche is een kletsmajoor." Ik zei toen gelijk terug:"Nee, ik ben gewoon Nadeche!"

---{}---

Wijziging

Nu ik de nachten (wat) slechter slaap, hebben papa en mama besloten dat ik overdag niet meer slaap. Normaal gesproken ging ik tussen de middag nog maximaal 1 uurtje slapen, maar nu dus niet meer. 's Avonds merk ik dat wel, want dan lig ik op de bank tv (Dora) te kijken. Dan pak ik het grote kussen op de bank en dan ga ik er op hangen. En dan nog het liefst met een knuffel erbij.
 
Papa en mama hopen nu dat ik dus de nachten door ga slapen. Ik heb er zelf ook geen verklaring voor waarom ik elke keer wakker word.
Afgelopen nacht heb ik wel gedroomd. Dat vertelde mama, ze had gehoord dat ik "Mila, Mila" riep en lag te draaien.
Zelf weet ik daar niets meer van. We gaan wel zien of dit gaat werken.
 
 
 

---{}---

Update: Onrustig en hoesten!

Het is nu rond 22:00 uur op vrijdag 1 januari 2010 en ik ga nog door met zeer onrustig slapen. Steevast wordt ik om 22:00 uur voor het eerst huilend wakker en nu zit mama al voor de 2e keer boven, daarvoor is papa al 2 keer geweest en zo zal het wel weer doorgaan tot 04:00 uur in de ochtend.

---{}---

Vuurwerk kijken met Mila

Beste allemaal! Zoals jullie al gelezen hebben, zijn we gisteren naar Mila, Bart, Iris en Fleur geweest.
 
We hebben daar heerlijk kaasfondue gegeten en het was reuze gezellig. Toch kwam er ook een tijd van naar bed gaan. Ik mocht in het bed van Fleur slapen en Mila sliep in haar eigen bed. Het bed van Fleur is een groot bed, maar ik heb er lekker in gelegen.
 
Er werd ons beloofd dat Mila en ik voor 24:00 uur wakker gemaakt zouden worden, zodat we het vuurwerk konden bekijken. En zo gezegd zo gedaan, wij werden om 23:45 uur wakker gemaakt en we hebben naar het mooie vuurwerk gekeken. Mila en ik vonden het fantastisch en we konden vanuit het raam aan de voor- en achterkant alles heel goed zien! Het waren zoveel kleurtjes en allemaal figuurtjes in de lucht. Ik vertelde elke keer welke kleur het was.
 
Daarna hebben we nog een klein uurtje met de poppen gespeeld en toen was het toch echt weer tijd om te gaan slapen. Ik heb de hele nacht doorgeslapen en vanochtend was ik om 7:15 uur in het nieuwe jaar 2010 weer wakker.

Papa, mama en Chiqo waren vannacht al naar huis gegaan. Papa kwam mij vanochtend weer halen en vanmiddag zijn we nog even naar opa "huisje" geweest. Dit is opa Van Bree en die heeft ergens een mooi tuinhuisje, vandaar opa huisje. Ik heb namelijk nogal wat opa's ... Bij opa heb ik tante Deborah, Jasper en Joliene ook nog gezien.

---{}---